Pyreneën in zicht!!
Door: Carla
Blijf op de hoogte en volg Carla
18 April 2012 | Frankrijk, Morlaas
Ze is er weer..helaas wel zonder beelden want gaat vanaf mn telefoon maar zal het jullie zo beeldend mogelijk vertellen..
Ik ben alweer ruim 2weken onderweg en inmiddels aan mijn 3e week op de fiets aan het doorbrengen..je kan het je bijna niet voorstellen, ik ook niet!
Het gaat soms zo hard dat ik niet eens meer weet waar ik die ochtend vertrokken ben, terwijl soms de km's tijdens het fietsen niet snel genoeg gaan (als je begrijpt wat ik bedoel..)
Het tweede deel in Frankrijk kom je op mooiere stukken en is er meer te zien onderweg dan de eerste paar 100km, wel zijn er meer 'heuvels' in dit deel en die voel ik wel in mijn benen..
En hoe gek ook ik stap nog iedere dag met plezier op de fiets, vermaak mezelf nog prima onderweg en geniet van alles & iedereen die ik tegenkom!
# Zoals in Cahors; werd ik door een delegatie ouwe wielrennende mannetjes naar mijn slaapplek gebracht..een hele zoektocht maar wat een gezelligheid.
# In Rocamadour; een plek waar je als pelgrim zeker geweest moet zijn..en ook ik vond het een hoogtepunt! Half tegen/half in de rots is dit stadje en kathedraal gebouwd; dit had papa ook super mooi gevonden dus met een traan weer een kaarsje voor hem opgestoken (in iedere kathedraal of notre dame waar ik binnen ga, steek ik er eentje voor hem op..)
# In Auvillar bij een opa&oma geslapen..oma super bezorgd (doe je het raam dichr, het is koud?) en opa helemaal in zijn sas want hij was ook op de fiets naar Santiago geweest (dus alle boekjes uit de kast getrokken)
# En gister had ik (telefonisch) een hotel geboekt in Montesquiou maar dat was bij aankomst dicht en geen teken van leven in de buurt..gelukkig liep ik 3 wandelende pelgrims tegen het lijf waarmee ik wel een chalet mocht delen! Daar ter plekke nog een pot ravioli gekregen als avondeten en een zakje koffie voor de volgende dag.. Zo ben je toch gered en dolgelukkig na ruim 100km op de fiets!
# En zeker niet te vergeten de afgelopen 3 dagen veel klimmen, volop wind tegen en daar vandaag een flinke portie regen bij...heel even denken dat je wel gek moet zijn (mensen ook bevestigend naar je ziet staren), stoppen en dan gewoon stug door trappen tot je bent waar je wilde zijn!
Maar van waar nou dan die titel..
Nou, vandaag werd ik verrast met uitzicht op de Pyreneën..met sneeuw!
En dan lijken dat net monsters en voor iedere pelgrim een moment om te slikken..dat wordt even een karwei, ook voor deze zogenaamde stoere meid!
Om het anders te zeggen; ik voel me net een klein meisje dat voor het eerst naar de grote school gaat, helemaal alleen! Maar..ze gaat wel dus ga het gewoon doen!
Wel ga ik een andere oversteek maken dan gepland..ik weet het, mijn hoofd heeft er ook even moeite mee gehad (als daar iets in zit..) maar ga toch voor mijn gezondheid..
Heb afgelopen week behoorlijk last van mijn knie gehad en als ik de monster-overtocht ga maken bij de Col de Somport weet ik zeker dat die het niet meer doet..
Papa zou doorzetten dus dat doe ik ook maar dan wel op de wijze & gezonde manier zoals hij ons geleerd heeft; ik ga dus bij St Jean Pied de Port en via de Roelandspas de Pyreneën over!
En wel overmorgen!
Morgen ga ik nog wel maar Oloron Ste. Marie en check daar mn fiets nog even helemaal. En dan de volgende dag via St. Jean de grens over.
Dus de volgende keer bericht ik jullie waarschijnlijk vanuit Spanje:-)
Voor nu lijkt me het een lang verhaal maar dan ben ik qat kwijt en zijn jullie weer op de hoogte!
En al met al is het niet altijd de makkelijkste manier om te ontdekken maar wel een hele gave, ik vermaak me prima!
Dikke kus voor jullie er n hasta lue
18 April 2012 - 18:23
Cor Molenaar:
hallo carla. even een reactie.Fijn dat het bij jou ook goed gaat.in Santiago zit ook een goede fietsenmaker.Hij pakt evt. je fiets in voor de terugreis. zelf ben ik met de bus naar santander gegaan en ben nu vlakbij bayonne. dus ook mijn terug reis gaat goed.
de etappe naar roncevalles heb ik in 4 uur gedaan.het mooie was dat ik veel mensen van st jean weer tegen kwam. dat was leuk praten. je komt nu meer mensen tegen.wie weet is er bij jou nu een zuid africaan die morgen begint met lopen. ik kwam hem tegen in -
18 April 2012 - 18:25
Cor Molenaar:
even afmaken. san sebastiaan. ik was dr weg kwojt en hij stond op zijn trein te wavhten naar dy jean pied d porte.CARLA BON CAMINO -
18 April 2012 - 18:31
Bart En Anouk:
Hey stoere chick!! Wat een bikkel ben jij toch. Wij hier maar klagen over de koude wind en langdurende regenbuien... Maar wij zitten niet op de fiets. Goed hoor dat je ervoor kiest om een andere route te nemen ivm je knie! & Super leuk om te lezen dat je zoveel lieve mensen ontmoet. Dat geeft vast veel power! Plezier in je tocht langs de pyreneeën Wij denken aan je!! Kus uit Nijmegen -
18 April 2012 - 18:31
Mir:
He lieve Car,
Geweldig om je verhalen te lezen! Ik vind je nu al een kanjer!!
Wat ga je trouwens hard?? Loop je voor op schema? Balen van het weer, maar dat verander je toch niet, gewoon een feestje ervan maken!
Goede reis!
Kus
18 April 2012 - 18:44
Martine:
Lieve Carla, wat een mooi verhaal weer! Ben geraakt door je gedachten aan je vader en vind je zeker een hele stoere meid! Sterkte met die mooie, maar lastige Pyreneeen. -
18 April 2012 - 19:01
Nienke:
Het meis,
Goed bezig jij! Ben trots op je dat je zo'n mooie reis aan het maken bent. Zet 'm op in de pyreneeën! En pas goed op je knie, na de bergen moet je nog een stukkie ;)
Dikke zoen,
Nien -
18 April 2012 - 19:04
Wies:
veel liefs van nog veel noordelijker waar inmiddels geen sneeuw meer ligt, maar wel nog een poolwind waait... Maar toegegeven, ik hoef er niet doorheen te fietsen.... GElukkig maar.
echt diep respect voor je elke keer op dat zadel. Mijn billetjes waren na 45 min op de sportschool fiets in hotel er al helemaal klaar mee.
Zet hem op en niet de pas erin, maar de pas op!
Dikke knuffel
18 April 2012 - 19:46
Milou:
Lieve Carla.
Het is heerlijk om je reisverslag te lezen. In gedachten ga ik met je mee
langs al die plaatsen waar wij ook ge-
weest zijn gedurende onze huisje-
boompje-beestje routes naar Spanje.
Ik vind het geweldig wat je nu doet.
De Col du Somport moet je maar eens
op een andere manier doen want het is wel de mooiste Pyreneenovergang.
Fiets en geniet!! Groetjes. Milou. -
18 April 2012 - 20:16
Judith:
Dag klimgeitje,je weet ,dat als je tegen een hoge berg aankijkt je gewoon van beneden af aan moet beginnen met klimmen.Aan de andere kant kun je er ook meestal weer af.Dat houdt een mens in beweging.Was blij met je telefoontje.Misschien kun je nog een klein sneeuwpopje maken,of een pelgrimssneeuwballen gevecht.Liefs Judith. -
18 April 2012 - 20:53
Wendy:
Denk heel veel aan je lieverd! Duizend dikke kussen 4 the road! XXX -
18 April 2012 - 20:58
Yvonne:
Fijn om weer wat van je gelezen te hebben. Je bent echt stoer!
Liefs, Yvon -
18 April 2012 - 21:05
Helen:
Hoi Carla,
Hartstikke goed van je.Je bent een echte doorzetster. Hou vol ik zal in gedachten bij je zijn.
Groet en heel veel succes. -
19 April 2012 - 09:13
Margriet Schellart:
Hoi Carla, al drie keer probeerde ik je iets te stueren , maar het kwam mijn computer niet uit. Volhouder wint, dus misschien.... Jij bent in ieder geval een goed voorbeeld van volhouden en ondernemen, Fantastisch goed . Ik hoop dat je van het uitzicht geniet en van de aankomst. maar ikgeloof dat de weg erheen met de ontmoetingen al zeer de moeite waard is. Ongelooflijk hoe je die tocht maakt. Morgen hebben we familie weekend en horen we vast meer over je. Hartelijke groet en een heel goed aankomst. Jan zou lachen, blij en trots zijn als hij het wist, een knuffel van je tante uit Eemdijk, Margriet. -
19 April 2012 - 11:27
Monique Kruysen:
¡¡Hola Carla!! Tan brava todavía en camino. Me da ilusión recibir noticias tuyas de mi querida España. Espero que cambie el tiempo y que tengas buena ruta en los Pirineos.
Un abrazo
Monique -
19 April 2012 - 12:06
Riky Schellart:
Het is wel echt heel wat anders dan wat ons hier bezig houdt!
Lieve stoere nicht, je doet het hartstikke goed, maar kom wel heel terug!
succes en hele lieve groeten, mede namens Peter, Riky -
19 April 2012 - 13:59
Daan:
Hoi bikkel,
Super dat je al zo ver bent. Het is erg leuk om je verhalen te lezen, goed om te weten dat het lukt steeds een mooi slaapplekje te vinden.
Succes in de Pyreneeën en groot gelijk dat je gezondheid voor de hoge bergen gaat.
Hou vol en op naar Spanje!
x Daan
19 April 2012 - 20:04
Lucy:
Hi Carla,
Na je mooie verhaal gisteren had ik direkt een reactie gestuurd maar zie het niet terug??
Een echte pelgrimsreis met dit weer, maar misschien zijn je ontmoetingen daardoor wel nog mooier. Een heftige inspanning hoor die tour op de fiets, Jan zal trots zijn op je. Met de top in zicht ook nog een verstandige beslissing genomen geweldig.
goede reis, weet je wat fijn is met regen dat je geen brildrager bent.
bon journee et au revoir.
lieve groet Lucy -
20 April 2012 - 11:59
Jan:
Ha Carla
In afwachting van da sixty,s hier in de hal even een groet.Ga lekker door.Spanje is vast heel mooi.Geniet er van.Veel liefs ook van Judith. -
20 April 2012 - 19:21
Maria:
Oooh, ik zie het zo voor me. Er komt dan ook geen klacht over mijn lippen als morgen de regen tegen de banjaert in Wijk aan Zee tegen de ramen slaat. Houden we het als familie maar knus. Zussie, ik denk aan je en ik zal in spanje een lekker bed voor ons reserveren. Nog even die bergen verslaan! Ik vind het een super-dappere keuze van de pyreneen! Dikke kus -
21 April 2012 - 08:16
Jos Schellart:
Als je kijkt, dan zie je tegen een berg op. Als je fietst doe je "trap"voor "trap." Op het moment, dat je niet meer hoeft te trappen ben je boven. Als je dan kijkt, dan zie je......
Van die puntjes hoor ik straks graag van je.
Ik was verbaasd hoe snel je al aan de voet van de bergen was. Wie weet ben ik straks verbaasd, dat je er al overheen bent.
Ik wens je een mooi uitzicht. Groeten,
Jps -
23 April 2012 - 04:17
Wies:
Schatje, zijn die toppen inmiddels bedwongen? Volgens mij wel en kun je dus terug kijken op ruim 1500 km achter je en alleen nog Spaanse heerlijkheid voor je. Ola, here you come. Veel succes met de laatste etappes alweer.
Xx -
25 April 2012 - 22:14
Marja:
hallo Carla,wat vervelend nu je er bijna bent ,maar je komt er wel doe voorzichtig geniet van alles , kus ,Marja